Sommarkänslor

Oj va det känns som sommar idag. Började dagen med lite jobb. 5 barn idag bara så vi satt ute i solen och åt glass. Vid 11:30 gick jag hem...sådana arbetsdagar gillar vi. Cyklade hem, stannade till på systemet och köpte mig en flarra vin. Tog på mig min korta springbrallor och kortarmat! Så härligt att kunna ha så lite kläder. Sen gick jag upp till skatås. På gården här klippte de gräset så det luktade så gott och när jag gick förbi Lisebergscampingen var det massor av folk där och campade. Satt utanför sina husvagnar i solen och grillade sin lunch. Åh va det luktade gott :) Så det kändes verkligen som sommar, inte minst värmen som är här i Götet idag. Härligt!
Väl i skatås, bra uppvärmning att gå dit upp, valde jag idag att ta Milen-rundan. Första gången den här våren jag tog milen och jag hade verkligen glömt hur mycket uppför det är på den rundan. de 4 första kilometrarna är i stort sett bara uppför! Sen fortsätter det med mycket terräng upp och ner hela tiden. Jag tog det ganska lugnt eftersom det var första gången i år så jag tog mig runt på 1 timme och 9 minuter. Sprang ändå om ett par styckna på vägen vilket alltid ger en lite extra kick och självförtroende ;) hehe. Men har ju en bit kvar till mitt Mål är nått. milen under en timma. Kommer detta gå tros?!?
Nä nu tror jag att jag drar iväg till XXL och köper de där byxorna. Fick ju en kommentar på förra inlägget från Emma som sa att dom var bra, så varför inte slå till.
Ikväll ska vi göra samma sak som vi gjorde den här dagen för två år sedan. För idag firar jag och John två år tillsammans <3 Vi ska ut och käka i Linné och sen blir det valborgsfest i Masthugget. :D
Ha en fin Valborg allihopa :)
Bilder på vårt lilla land.

Söndag

Skön söndag. Tog en lång frukost för mig själv eftersom John var tvugen att jobba idag igen. Slöade länge i soffan och läste massa tips och råd inför vår vandring. Mitt stora problem är vad jag ska ha för byxor. Ska jag ha mina vanliga träningsbyxor, som inte tål vatten alls och ha med regnbyxor? Eller ska man skaffa sig ett par vandringsbyxor som stöter bort vatten? Räcker det då eller behöver man regnbyxor också :/
På XXL vildmark hittade jag dessa idag:
Men om det blir varmt kanske man vill ha kortbyxor, ska man då lägga till lite mer så man får sådana med avtagbara ben eller ha med sig ett par kortbyxor. Hehe, svåra frågor. Man vill ju försöka ha så lite som möjligt med sig för man ska ju orka bära på allt också!
Några fynd gjorde vi idag iallfall:
Jag köpte strumpor som är bra för att motverka blåsor och skavsår,
Två resehandukar hade de billigt och bra där ( Små, lätta och torkar snabbt.
Två sporks
skavsårsplåster
Karta över vår vandring, Kebenkaisefjällen.
Har även vatt ute och gått en sväng i det fina vädret idag. Men sen var John tvugen att dra igen på ett möte med styrelsen, upptagen karl jag har. Jag sitter nu här och kollar på en film som heter a lonely place to die. Handla om några som är ute på vandring och blir jagade av någon mördare. Kanske inte värdens mest passande film när man är själv och ska ut på vandring i sommar. Men kan inte sluta kolla. Hoppas jag kan sova sen bara.
Imorgon blir det jobb en liten stund bara. 7 - 12 :) Göttgött
/Sara

10 veckor...

Exakt 10 veckor kvar till tåget rullar mot Kiruna och vårt lilla äventyr :D Kuuul! Jag är taggad, lite nervös och och nyfiken på hur det kommer bli. Har suttit och läst tips på nätet nu och kommit på att det krävs en hel del planering innan man ger sig iväg på vandring. Hur man ska packa, hur man ska klä sig, vad man ska ha med och äta, hur mycket äter man? Jätte mycket att tänka på för ett gäng nybörjare som vi är. Framförallt krävs det att man går in sin skor ordentlit och testgår i kuperad teräng. Vi gick igår med tess och tony! Det blev en härlig tur och jag testade att gå med mina stavar och det ska jag verkligen ha med mig på vandringen. Bra hjälp och läst på många forum att det rekomenderas att man har det. Smidigt att ha när man ska vada genom vatten eller när det är brant uppåt eller neråt.
Längst upp på brudaremossen. En skidbacka här vid oss som är gjord av en gammal soptipp.
Det är alltså egentligen ett berg av sopor som håller på att förbrännas. Här har man fin utsikt över Göteborg.
Även detta på Brudaremossen.
Vandring längs norra långvattnet heter det. En pöl mitt inne i skogen typ ;)
Ficka paus :D Tess och Tony med munnarna fulla ;P hehe
Det blev en 3 timmars tur i skogen. Härligt och jag är så glad att vi bor just här. Tänk vilken lyx vi har som har så nära till detta och ändå bor centralt i Göteborg!
Nästa tripp får bli med stora ryggan tror jag för att känna på hur det är att gå med packning. Snart ska jag ner till stan och kolla lite på vandringsbyxor!
/Sara