Nu är jag redo för Vansbro!!

Så här exakt en vecka kvar till vansbrosimmet 3 km så gjorde vi simpremiär i våra våtdräkter! Man kan väl säga så här att vi satsar väl inte direkt på just simmet utan det är nog den delen i klassikern som vi lägger minst tid på. Det kommer bara vara fokus på att ta sig i mål utan att få några kallsupar ;)
 
Men nu känner jag mig iallafall lite bättre och tryggare för idag, äntligen, slog vi slag i saken och cyklade upp till Västra långvattnet. Det ligger nära lilla delsjön fast lite mer in i skogen och avskilt. Jätte mysigt och fint där!
 
Drog på oss våra våtdräkter och hoppade i vattnet. Skulle gissa på att Tempen låg runt 18 grader och först innan man fått upp värmen i våtdräkten fick jag en lite smärre chock. Så kallt det kändes. I vansbro kommer det dessutom vara ännu kallare!! Brrrrr ;)
 
Men när vi väl kom igång och simma och jag släppte tanken på att en gädda skulle komma och bita mig i tårna så gick det riktigt bra! Vi simmade fram och tillbaka längs sjön 4 gånger och uppskattade detta till att bli ca 2 km.
Det var faktiskt riktigt härligt och skoj och det här kommer jag absolut göra fler gånger!! Vilken härlig träning att ut och simma i en lugn fin sjö :) Lite roligare än att plöja längder i en bassäng!
 
 
Min våtdräkt satt jätte bra, inga skav eller andra konstigheter så nu är jag redo för första delen i En Svensk Klassiker, Vansbrosimmet, om en vecka =D
 
/Sara

En perfekt kväll...

...För en löparträff i skatås :) 
 
Det här blir man glad av =) Träffas ett gäng, några man redan känner och några man lär känna och så ger man sig ut i skogen och springer en härlig terrängrunda i den fina sommarkvällen! Hur bra som helst!
 
Från början var det ett gäng till som skulle varit med men förkyldningar och andra förhinder gjorde att vi tillslut blev en liten nätt skara på 6 personer som sprang och pratade tillsamman i skatåsterrängen. Jag är jätteglad att de som var där kom för det var verkligen ett glatt gäng! Så roligt det är att springa tillsamman. Tror allt att jag har inspirerat vissa att springa mer terräng dessutom ;)
 
Här kommer en liten bildserie på när vi kämpar oss upp mot getryggen!! Det är en lång, stenig och lite knixig backe!!
 
 
 
 
Men upp kom vi allihopa (även kamramannen) och kunde njuta en minut av utsikten innan vi fortsatte vår runda!
På bilden här har vi först Sara som skriver bloggen Träningen och Livet, Sen har vi Jörgen som skriver bloggen Från fet till triathlet, därefter står ju lilla jag, min syster Camilla och Joanna :) 
 
Härifrån forsatte färden över stock och sten, rötter och bergshällar... och ja lite grusväg med, tills vi var framme vid Skatås igen och där hade jag faktiskt förberett så att alla fick en liten fralla med :)
 
En perfekt kväll helt enkelt och jag hoppas på fler löparträffar framöver :)
 
/Sara
 

Här kommer jag :D

 
Drog med mig John ut på en springrunda ikväll! Vi har båda varit förkylda över midsommar, mitt bröt ut efter en lugn morgonjogg och dopp i havet efteråt på midsommarafton. Men som tur var så har det inte varit någon sådan där seg en som aldrig tar slut utan bara haft snuvan kvar idag. Och lite snor kan inte stoppa mig när benen vill ut och röra på sig...eller så kanske det var huvudet som ville för benen var ganska tunga idag faktiskt!
 
Vi tog iallafall en fin och härlig terrängrunda. Så fint och härligt ute i naturen och så tyst och lungt! Då mår man gott! Sprang förbi östra långvattnet och såg tre som simtränade där i det lugna fina vattnet mitt i skogen. Bestämde mig för att det ska jag också hinna med innan vansbro. Måste ju iallafall ha testat våtrdäkten innan loppet! :)
 
Hoppas det blir lika lungt och skönt väder på torsdag när löparträffen är :)
 
/Sara