Redo för årets sista utmaning!

Vad dramatiskt det lät, men ja så är det ju iallafall. Nu laddar jag för det här årets sista lopp. Nämligen Finalloppet i Skatås, Göteborg. Det betyder att när jag var på gymmet idag fokuserade jag enbart på överkroppen och lät benen vila. Inför ett lopp vill jag ha pigga ben och tycker därför att minst tre dagars träningsvila för benen är lagom.
 
Förra året tyckte jag att Finalloppet var det roligaste loppet det året och därför ser jag riktigt mycket fram emot Lördag. Vi får se om det är lika blött och lerigt den här gången. Nu har det ju regnat en del det sista.
 
2 bilder från förra året
 
 
 
Endast en dag återstår nu av Oktober. Imorgon är det Halloween dessutom ;-) Träningen under oktober är jag nöjd med. Bra varriation mellan löpning och styrketräning. Ett litet pass spinning har jag också fått till ;) Första veckan var det lite återhämtning från Lidingöloppet men sen känns det som jag kommit igång bra igen!
 
 
Det är kul att logga sin träning tycker jag så man kan gå tillbaka och se hur månaden har sett ut!
 
/Sara

Tuffa-Tisdagen!

Bilden är från ett annat, ljusare och varmare tillfälle. För det var verkligen ett kålsvart och ruggigt slottskogen jag kom till idag. Gruppen var inte alls lika stor som den brukar så det var inte alla som vågat sig ut i rusket idag. Kände mig inte jättepeppad och hungrig var jag med. Men är det tuffa-tisdagen så är det ;)
 
Det blir knappast tuffare än ett pass med Göteborgs Running Club. Särskilt inte när alla övningar var i backe, där av namnet All Hill. Cirkelträning med backsprint, backintervall, jämnfotahopp uppför lätt lutning, Utfallssteg i brant lutning och grodhopp i backe. Med andra ord - En jäklans massa backe!
 
Allt detta gör man i ett under 6 minuter, sen är det vila 30 sekunder innan man går på 6 minuter till och sen ytterligare en gång.
 
Det bjöds även på TABATA i den lååånga backen nerifrån Plikta upp till vattentornet och avslutningsvis en kobinationsövning med 25 grodhopp och backintervall. TRODDE VI!! Men det tyckte inte Johan som är Ledaren. En TABATA till klarar ni!!! Jag trodde jag skulle dö! Men det gjorde jag inte! Det som inte dödar, det härdar!!
 
Men sen va det slut iallafall och jag trampade hemmåt i mörkret hungrig som en varg. Nu har jag slängt i mig mat och njuter av det sköna känslan man har i kroppen efter ett riktigt hårt pass!

När det vankas storm...

Nu har jag tränat styrketräning två dagar i rad och mina muskler känns lite trötta idag, inte alls upplagda för styrketräning iallafall. Eftersom jag kört helkroppspass båda dagarna dessutom. Ja sen är det ju också femte dagen med träning på raken och kanske borde haft en vilodag.
Men efter en tung dag på jobbet. Det vill säga, studiedag, med först föreläsning på 3 timmar och sen möte resten av dagen är jag helt slut i skallen och ont i min ovana sitta-still-rumpa så ville jag ändå träna något. Springsuget fanns där men så var det ju det där med den där stormen som är på intågande. Kändes inte som att springa ute var så lämpligt.
 
Så idag blev det något jag inte brukar göra. Jag knallade över till gymmet, fasiken va gött det är att ha så nära nu ändå!!! Där blev det ett pass på Löpbandet. Jag brukar inte vara så glad åt löpband, blir lätt uttråkad och ofta ser jag inte meningen med att springa på löpband när man kan springa ute. Men en dag som denna var det ju perfekt! Det var till och med ganska trevligt att springa där, spana på gymmande folk och slänga en glimt på tv:n. 35 minuter sprang jag på löpbandet och sen körde jag även 10 minuter på roddmaskinen och avslutade med lite planka! 
 
 
Fördelen med att ha gymmet rätt över gatan är att man bara kan gå dit en snabbis och köra ett kort pass eller bara springa på bandet...eller va som nu faller en in. Innan när jag var tvugen att cykla en bit för att ta mig dit gjorde jag inte så för då vill man passa på när man ändå är där. Dessutom var det gött att inte behöva ha med saker till jobbet för att cykla direkt till gymmet. Jag är nog trots allt ändå ganska nöjd med mitt gymbyte ;)