13 mil cykel och första vurpan.

Nu känner jag mig väldigt nöjd med mig själv och min gymma fästman. Strax innan sju gick vi upp idag på lediga dagen, åt frulle och gjorde oss redo för en långrunda. Idag hade vi shoppat lite nya cykelsaker, bland annat en cykeldator som skulle få invigas idag. Det är ju faktiskt kul att kunna se exakt vilken hastighet man håller och hur långt man kört. 
 
Vi körde ner mot kungsbacka och fjärrås. Ganska tidigt på rundan, efter kansk 2.5 mil skulle vi göra ett litet stop för att kolla kartan för att se vilken väg vi skulle ta. John svängde upp på en trotoar och jag följde med upp efter. Problemet var bara att jag glömde lossa fötterna och när jag inser det är det försent. Faller rätt ner i vägen, ner för den dessutom höga trottoarkanten, så ett extra högt fall kostar jag på mig när jag ändå slår till. Tar emot med handen och armen så nu är jag lite röd och svullen och har väldigt ont precis under tummen. En bula på armen har jag också. Men nu har jag gjort min första SPD-vurpa. Väldigt jobbig känsla när man vill sätta ner foten men det går inte. Cykeln klarade sig med lite skrapmärken och sensorn till datorn åkte in i hjulet, men det gick fixa till.
 
Med vin ner till fjärrås var skönt. Bra fart över 30 km/h nästan hela vägen. blev det tyngre när vi fick kämpa mot den ganska starka motvinden. Men det gick ändå hyfsat bra. Motvind ger starka ben!!! 
 
Vi hittade ett så mysigt fik på vägen med nybakta frallor som doftade så gott. Men där tog de bara kontanter, vi som bara hade kort :-( Fick trampa vidare och i Hyssna hittade vi bara ett sketet litet glasshak med gammal seg glass. Men det fick gå det med. Men när vi börjat trampa igen kommer vi inte mer än 2 km och cyklar förbi ett annan fint och mysigt bageri. Typiskt! Oflyt i fikandet men ganska bra flyt i cyklingen. ;-)
 
Benen kändes helt okej idag och även när vi kom hem igen kändes de starka och kunde fortsatt länge till,. Men rumpan är värre, den var INTE sugen på att nöta mer sadel idag!
 
Rundan slutade iallafall på 13 MIL!! Distansrekord för min del. Snittet låg på ca 25 km/h. Kanske en lagom fart för mig på vättern!
 
 
 
 
 
Väldigt nöjda med dagens runda! 
 
/Sara
 

Första löpning...

Idag blev det första löpningen sedan Göteborgsvarvet. Det var så mycket veckan efter och cykelloppet så jag hann aldrig ta någon ordentlig åtehämtningsrunda. Det kändes idag kan jag säga. Tunga ben!!!
Men skönt att vara igång igen att springa. Trots mina sega ben försökte jag hålla uppe tempot endel för att för att springa igång benen lite igen. Men det var kämpigt, samtidigt som det är så skönt att få slita lite. Då känns det att man har gjort något och så är man extra nöjd med sig själv sen när man kommer hem!
 
 
 
Nu längtar jag efter att få börja träna på riktigt inför min Marathon-premiär! Men först ska jag få Vätternrundan och cyklingen avklarad och förhoppningsvis slutföra En Svensk Klassiker. 100 mil rekomenderas det att man ska ha cykeltränat innan vätternrundan. Jag räknade och jag är uppe i 45 mil. Tror ni jag hinner 100 mil innan 13:e juni?
 
/Sara
 

SommenRunt

Har en så härlig cykelkänsla efter loppet idag. Idag var det SÅ KUL att cykla!!
 
Klockan ringde redan vid 6:00 idag. Upp och åt en stor frukost innan vi gjorde oss klara och åkte iväg och mötte upp Emelie, Johan och Sofie. Sen for vi iväg mot Tranås där start och mål var för dagens cykellopp. Sommen Runt 12.2 mil. Jag kände mig ganska otaggad egentligen. Mest för att de senaste gångerna gått lite trögt med cyklingen. Men runt skulle jag ta mig men hade inte så stora förväntningar. Det är ju en ganska backig runda med dessutom. Jag tänkte att är jag seg så får det ta 5 till 6 timmar runt.
 
 
 
Jag startade före John och Johan som skulle cykla med deras grupp Cykellistan från Jönköping. Precis när jag skulle starta kom en ordentlig regnskur som höll i sig ett tag men sen var det uppehåll igen och fortfarande varmt. Solen tittade fram igen också.
 
Jag trampade på själv de 3 första milen och benen kändes grymt bra. Starka och jag hade bra flyt. Men efter tre mil kom det ifatt ett gäng och jag hängde på två där som hade bra tempo. Jag låg och tjuvkörde på dem i en mil till innan Johns gäng på ca 30 cyklister körde ifatt oss. Johan och John hojtade på mig och fräste om. Men de kom inte mer än om innan en i deras grupp fick punka och det blev tvärstopp framför. Alla vi bakom fick panikbromsa och det blev lite småkrockar och några som ramlade. Jag körde in i tjejen framför som jag hängt på ett tag och det var så jag blev kompis med dem. Så det var ju tur i oturen. De hetter Klas och Stina och jag fick gärna hänga på dem. Så jag anslöt till deras gäng och vi körde på till första depåstoppet som ar efter 5 mil.
 
Där fick vi äta kanelbullar och dricka saft. Vi pratade och lärde känna varandra lite grann och sen drog vi vidare. Klas var den som drog hela vägen men vi hittade ett gäng att hänga på som höll bra tempo så vi fick lite hjälp. Nästa depostop var efter 9 mil och där blev det lite toastop och mer bulle. Samla på ny energi, man ska inte underskatta depåerna. Man känner sig nästan som ny efter dem. Stark och redo att köra på igen.
 
Efter 10 mil gick Stinas växlar sönder och efter ett litet stop där så fick jag köra vidare själv. Hängde på lite olika grupper på slutet men när det bara var en mil kvar kom det ifatt ett snabbt gäng och jag bestämde mig för att Dom ska jag med. Jag lyckades hålla deras tempo hela vägen i mål och de sista två milen hade dessutom himlen öppnat sig igen och det vräkte ner regn. Kände hur vattnet forsade runt i skorna när jag trampade. MÅSTE SKAFFA REGNSKYDD! 
 
I mål kom jag sen efter 12.2 mils cykling på tiden 4.29 h. GRYMT NÖJD. Ett fartsnitt på 27.3 km i timmen är jag helnöjd med, då är det dessutom med två stopp och en väldigt kuperad runda. Jag är så glad för idag var det så kul att cykla och jag kände mig grymt stark hela vägen! Nu har mitt självförtroende för vätternrundan blivit lite bättre och jag känner mig äntligen lite peppad och taggad =D
 
 
 
/Sara