Snabba springdojjor

Fick Varvet-tidining förra veckan och där fick man 25 % rabatt på löparskor från XXL. Så vi var där i helgen och jag hittade ett par springskor som jag föll direkt för. Vågade faktiskt mig på att testa något annat än Asics den här gången. Annars har jag bara sprungit i Asics. Men nu blev det ett par Minzo 18. 
Så nu ikväll när John kom hem gav jag mig av direkt och fick då även njuta av kvällssolen.
Skorna känndes toppen. Lätta och mjuka. Benen kändes lite tunga efter jympan dagen innan men det lättadeefter ett tag och sista kilometern var jag äntligen nere på 5.55 tempo, i uppförslutning. Inte varit under 6-tempo sedan innan graviditeten så det var gött att känna att man sakta sakta jobbar sig tillbaka.
 
Mitt PB på milen är 51.39 minuter men nu vill jag träna för att kunna nå mitt mål att springa milen under 50 minuter. Det kommer jag dock vara långt ifrån nu, men det är ju mycket roligare att träna om man har några mål att sträva mot. 
 
På förmiddagen idag tog jag och Sander en promenad ner till havet. Det var helt magiskt vackert. Havet låg spegelblankt och allt var så stilla. Härligt. Vi bor verkligen så fint här och vi kunde verkligen inte trivas bättre.
 
 
Härliga höst! Nu börjar den bästa springperioden på hela året! :-D
 
/Sara
 
 
 
 

vågar knappt tro det är sant

Hade aldrig kunnat föreställa mig vilken stor grej detta med sömnen skulle bli när man får barn. Sedan Sander va ungefär 2.5 månad började han en besvärlig trend med att vakna en gång i timmen hela natten. Det började ungefär samtidigt som jag började liggamma. Han kom nog helt enkelt på att det är gött att ligga där och myssnutta lite. Jag däremot tyckte det var galet jobbigt att aldrig få sova mer än en timma i stöten. Förts trodde jag det var en övergående fas. Men den bara fortsätte. 
Nu är Sander 5 månader (nästa vecka) och vi hade bestämt oss för att den här helgen köra ett race med avvänjning av nattamning. Vi var inställda på några nätter med lite sömn och mycket gråt. Meeen, jag vet inte om Sander kanske hade hört våra planer för första natten somnar han som vanligt vid 20.00.  Brukar vakna första gången mellan 22 till 23.30 igen, men han vaknar inte så vid 23-tiden går jag och lägger mig och vaknar inte fören vid 03.30!!! Whaaat. Sander får en skvätt ersättning  (ingen tutte på natten) och somnar om mellan mig och john och vaknar inte fören strax efter 7 igen. Wuuuhuuu. Vilken grym natt!!
Nästa natt så somnar han igen vid 20 och vaknar igen vid 3.30. John ger honom lite flaska men har tar nästan inget och somnar igen i sin egen säng efter bara max 10 minuter. Sen vaknar Sander 06.45. Vi går upp och tänder ljus, dricker kaffe och mysammar i soffan. Två superbra nätter på raken. Men vågar ändå inte hoppas. 1 gång är ingen gång och två är lika med noll 😉 Men vi får njuta av en grym helg med go sömn!
Morgonmys med pappa ❤


Nu ska vi ta en promenad till gårdsbageriet och fika med Linda, Joakim och Vidar! 

/Sara

5 månader

Tiden vet jag inte vart den tar vägen. Men det stämmer iallafall att den går snabbare när man blev föräldrar  (därför jag uppdaterar såsällan). Sander blir redan 5 månader nästa vecka och jag har inte jobbat på 7 månader!! Känns ju helgalet.
Man vänjer sig snabbt på att ja en vardag hemma. Men en liten del i mig har börjat sakna jobbet också. 

Jag har börjat komma igång bättre med träningen igen. Gympa två kvällar i veckan och så försöker jag springa 1 eller 2 gånger mellan det. Sen går ju jag och Sander på massor av promenader. Men det är ju roligare att springa när man har ett mål så jag och syrran har anmält oss till finalloppet. 1 mil i terräng första helgen i november. Ska bli kul att se va man går för. 😉 Vilket inte lär vara så mycket men känns lagom att börja springa milslopp nu. 

Men Sander 5 månader. Hur är han nu då!?. Han blir bara härligare och roligare för var dag. Tycker livet som mamma blir lite bättre för varje månad som går. Nu kan Sander leka nöjt med en leksak eller sina fötter  på en filt ett tag. Han kan nöjt hänga på ut i vagnen (bara jan har något som prasslar att tugga på 😉) igår satt han i vagnen och tittade på när jag klippte gräset. Så nu hinner man med liiite lite mer än att bara bära bebis 😂 Han har börjat smaka mat och tycker det är gott. Så nu är han nästan uppe i en hel smakporttion gröt på kvällen. Han sover fortfarande helt kasst. Vaknar gärna MINST en gång i timmen hela natten och vill ammas lite. DET tar på krafterna att inte få sova. I helgen ska vi köra ett krafttag och försöka vänja av vid nattamningen. Så får vi se om det kan göra att han inte vaknar lika ofta sen. 
Sara