En väldigt annorlunda löprunda!!

Vilken grymt bra helg jag haft! Det började redan i fredags med en väldigt annorlunda löprunda som slutade i den snabbaste spurt/sprint hem igen...
 
Sprang hemifrån, solen kikade fram bland målnen och det kändes riktigt gött. Sprang bort till syrran där hon anslöt och vi gav oss av på en tur i skogen, på små häststigar.
 
Vi kom inte långt från att det började dugga lite och vi möttes av 6 hästar i skogen. Jaha, ingen där som tog hand om sina hästar...skumt. Dessa stora oberäkniga djur var väldigt närgångna och vi undrade vad vi skulle göra. Då hör vi någon ropa på hjälp. Hallå, hjääälp, kan ni hjälpa mig!!! Hästarna har rymt!
När hon ridit förbi med sin häst hade dessa hästar sprungit rakt genom staketet som det inte var någon el på och nu fick hon inte in dem igen. Jag och milla, väldigt ovana vid hästar, fick ta varsin och leda in i hagen igen och då följde resten på. Men där ville de inte stanna så vi fick stå och jaga bort dem hela tiden medan vi försökte knyta ihop staktete igen. Ägarna till hästarna lös med sin frånvara trots att vi ringt på dem. Då ringde tjejens man, han sa att det är en hagelstorm och åska på väg in och de varnar folk för att vara ute i de här områderna. JAHA!!
 
Vi kunde ju inte bara lämna henne där med hennes häst och 6 hästar som bara rymde så vi fick följa henne bort för att släppa in hennes häst i hagen och mota de andra. På väg bort öppnade sig himlen och det värsta regn du kan tänka dig öste ner och plötsligt brakade åskan till och blixten slog precis vid oss, träden bara darrade till. Jag och Milla, sketskraja som vi var, skreeek och slängde os på marken. Hästen stegrade sig och blev helt tokig. Fast hon lyckades lugna den och vi skyndade vidare i ösregnet och åskan till hagen. DÄR SATT ÄGARNA OCH TRYCKTE I SINA BILAR!! Va fasen. Här räddar vi era hästar och de vågade inte gå ut från bilarna. Inte ens när vi kom och fick in hästen i hagen hjälpte de till. Tjejen tyckte iallafall att vi var årets hjältar och ville betala oss. Men nä, en god gärning får man tillbaka någon gång. Sen small det till rejält igen och då kutade vi allt vi hade tillbaka hem till syrran. Dyblöta och kalla!
 
 
Lite senare på kvällen komma Mamma och Pappa hit, de sov om natt och dagen efter kollade vi på Liams fotboll, firade min svåger som fyllde år med lite tårtkalas hos oss och sen blev det grill på kvällen. Känns så kul att Milla med familj bor så nära nu. Liam sov över hos oss sen och har varit här hela dagen. Niclas, Joel och Neo kom sem också så idag har vi renast upp vår trädgård rejält. Den var väääldigt igenvuxen så nu ser det ut som en helt ny trädgård, även om vi är långt ifrån klara!
Lite bilder från helgen:
 
 
Kvällen idag avslutades med ett pass med min nya löpargrupp Torslanda löpgrupp - IF Kville. Lite pirrigt innan men det gick riktigt bra. Startade upp tufft med ett backpass som innehöll hoppsasteg 20x5, brant backintervall ca 80 meter x5, vi "tävlade" hela tiden 2 och 2 för att pusha varandra ännu mer. sen planare backe ca 140 meter X3. Riktigt så där kräkjobbigt vatt det på slutet. Men vi var lagom många, 12 st, så man fick lite mer personlig feedback. Kul, detta kör vi nästa vecka med!
 
Nu är jag laddad för sista veckan innan semestern!!!
 
/Sara

Kommentarer:

1 Carolin:

Låter som en riktig toppenhelg! Och modigt av er att hjälpa till med hästarna, vet ju själv hur de ska hanteras men är också fullt medveten om hur stora och läskiga de kan vara för någon som inte är van!

Svar: Ja hästar i samband med kraftig åska litar jag inte alls på! Men vi gjorde en god gärning iallafall!
Sara

2 Helelala:

HAhahaha vilket äventyr! Hade velat vart med o skrattat!!

Svar: Ja du borde vatt där och garvat!
Sara

3 Miranda:

Galet!! Heja er! Fast man undrar ju som sagt vad ägarna pysslade med??

Svar: Ja dey blev ett litet äventyr det ;-)
Sara

4 Rund är också en form!:

En riktigt god gärning!! :-)

Men vilka jävla idioter till ägare???? :-o

Svar: Ja fjantar. ..hästarna borde nästan bli mina nu ;-) hehe
Sara

Kommentera här: