Idag är ingen vanlig dag...

För idag är det min födelsedag :-D 28 år!
 
Har sagt innan att jag inte vill att bebis kommer just idag för det vore skönt att få ha varsin egen dag. Men just nu känns det som att det inte spelar någon roll bara h*n behagar komma snart! Helst nu på en gång!!! Ja jag vet att BF är inte förän på Måndag och att man även kan gå ÖVER 2 veckor. det vill jag inte ens tänka på nu! ;-)
 
Solen skiner och det är varmt och gött ute. Jag är ju beodrad att vila och inget annat, så jag tänkte lägga mig i en solstol nu och lyssna på P3 dokumentärer :-D Ikväll kommer det lite kompisar på kvällsfika så jag har bakat en tårta! John hade fixat go frulle till mig och han åkte till jobbet lite extra tidigt idag för att kunna komma hem lite tidigare! Mamma och Pappa ringde innan och bjöd på fin födelsedagssång!
 
Ja det ska nog bli en bra dag det här :-)
 
 
Snälla söta bebis! Ge din mamma en fin present och kom ut nu! Jag lovar att det är mycket bättre här utanför än där inne <3

underbara vår!

Alltså vilket väder! Så härligt! Dessutom ska det va fint fram till fredag och sen bli sämre så på fredag hade ju varit perfekt att..ja, föda barn till exempelt! :-)

Helgen har spenderats utomhus. Lördagen började bra med att John cyklade bort till gårdsbageriet och köpte färska frallor till frulle. Följt av en massa trädgårdsarbete, tagit fram alla utemöbler, målat pallkragar m.m. Kul, men helt slut blev jag sen så jag parkerade mig i en solstol tillslut och tittade på när john grävde upp massa små stubbar och rötter och stenar och sedan fyllde igen hål med jord. Inte helt fel att sitta i solen och titta på när han sliter ;-)
På eftermiddagen/kvällen åkte vi till Landvetter och grillade hos min jobbarkompis Sabina och Martin. En riktigt go kväll 😆

Idag efter promenad och picknick i skogen plockade vi med oss nässlor hem och jag gjorde min första egna nässelsoppa. Det betyder vår för mig. Min mamma har alltid gjort nässelsoppa och jag äääälskart. Så nu ska den här gravida kroppen få sig en ordentlig järnboost så här på slutspurten. :-D


/Sara

Vecka 39

Idag går vi in i vecka 39. Det är alltså 2 veckor kvar till BF och nu räknas ju Graviditeten ändå som fullgången. Jag vet inte vart den senaste tiden tagit vägen. Dagarna bara försvinner iväg, trots att jag är ledig. Men jag har liksom haft lite små projekt och grejer att göra hela tiden. Sen var jag hemma i småland hos Mamma och pappa en hel vecka över påsken. Jag har hunnit umgås mycket med mina tre syskonbarn. Ja, tiden liksom flyter på....fram till nu känns det som.
 
Nu räknar man varje dag, analyserar minsta lilla ny känning i kroppen och funderar på om det inte drar igång nu. Haft mer och lite kraftigare förvärkar de sista dagarna som jag nästan trott varit något...men sen försvinner det. 
 
Det har ju varit underbart väder ett tag nu. Så jag har hunnit med massa trädgårdsarbete och härliga promenader i naturen. Så underbart att ha sin trädgård att bara småfixa med och kunna vara ute i samtidigt som vi har så fin närmiljö med skogen och havet. Lite bilder från senaste tiden:
 
Promenad till 4h-gården med grabbarna och Tess och Tony.
 
Promenad vid havet
 
Mamma och Pappa var här i helgen och på lördagen hjälpte pappa oss att röja lite träd på baksidan. Fikapaus ute i det sköna vädret!
 
Neo hjälpte mig att plantera en häck.
 
Meeen, efter dagens besök på MVC har jag nu blivit ordinerad att jag måste vila då mitt blodtryck plötsligt var väldigt högt. Hon tyckte det var anmärkningsvärt då det varit så bra innan. Så jag fick göra lite urinprover för att se om det kunde vara havendeskapsförgiftning och sen tog hon blodprover som jag skulle få svar på i veckan. Jag och neo som planterade häck igår och jag stog och grävde upp ett helt land, lastade sten och fixade. Tur det regnar idag så jag har legat på soffan stor del av dagen och tittat på serier på netflix ;-)
Vi fick även titta på vår lilla bäbis i magen på UL idag. Så härligt att få se den där inne. H*n låg och suttade på tummen och man kunde se att den plutade med läpparna. Bra på selfies redan, sa barnmorskan ;-)
 
Jag är faktiskt riktigt trött på att vara gravid nu, trots att jag haft en lätt och bra graviditet så är jag så enormt less på denna mage. Vill ha min bäbis i famnen istället nu! Jag vill kunna känna mig smidig, gå långa promenader utan att svullna som en ballong om fötterna och ta korta steg för värk i ljumskarna, äta det jag vill, böja mig ner utan besvär, använda mina vanliga kläder och jackor, kunna ta på sig strumpor smidigt utan att känna sig som en flodhäst, börja SPRINGA, Men framförallt vill jag träffa vårt barn NU!!!
 
 
/Sara